Vanaf welke klas gebruik ik MijnRapportfolio?

MijnRapportfolio is te gebruiken vanaf K0, waar voor de jongste kinderen de inbreng meestal vanuit de leerkracht komt. Zij kunnen voor deze kinderen foto’s of filmpjes toevoegen, vragenlijsten invullen en vaardigheden beoordelen. De school bepaalt zelf vanaf welk leerjaar het kind ook zelf inbreng heeft binnen MijnRapportfolio, iedere school maakt hierin zijn eigen keuze.

Kan ik een demo versie van MijnRapportfolio krijgen?

Omdat de invulling van MijnRapportfolio afgestemd wordt aan de wensen van de school is het onmogelijk om voor iedereen een werkende demo-omgeving te maken. Voorbeelden ziet u onder het kopje onderdelen en voor vragen betreffende de invulling kunt u via het contactformulier contact opnemen met onze adviseurs.

Zijn er verschillende modules af te nemen?

Onder het kopje mogelijkheden worden MijnRapportfolio, MijnPortfolio en MijnRapport verder toegelicht. Onze adviseurs kijken graag samen met u naar de best passende oplossing voor uw school. Uiteraard is het altijd mogelijk om tussentijds meer of minder modules te gaan gebruiken.

Kan ik als school zelf aanpassingen maken in MijnRapportfolio?

MijnRapportfolio wordt ingericht naar de wensen van de school. Bijna alle onderdelen van MijnRapportfolio zijn aan te passen naar uw wensen. Onze adviseurs staan altijd klaar om samen met u de beste invulling te bekijken of aan te geven wat aanpasbaar is. Bij het maken van bepaalde keuzes begrijpen wij dat hier af en toe kleine (of grotere) aanpassing zal volgen na verloop van tijd. Ook hier kijken wij graag samen welke opties er mogelijk zijn voor aanpassing.

Welke bestanden kan ik plaatsen in MijnRapportfolio?

Binnen het onderdeel Talenten kunnen naast foto’s en video’s ook andere bestanden zoals Pdf-bestanden, Word, PowerPoint etc. worden toegevoegd.
Daarnaast kan er binnen het onderdeel Vaardigheden ook een bewijsstuk worden toegevoegd in verschillende bestandsformaten.
Binnen het onderdeel Documenten kunnen Pdf-bestanden worden geüpload én bekeken: Denk hierbij aan gespreksverslagen (kind of ouder-kind), cijferlijsten, toetsresultaten etc.

Waar kan ik inloggen?

U kunt met uw eigen account inloggen door boven aan deze pagina op de knop ‘aanmelden’ te klikken of via de pagina https://portaal.mijnrapportfolio.nl. Bent u uw inloggegevens verloren of vergeten? Neem dan contact op met uw school.

Kunnen kinderen zelf werken in het portfolio?

MijnRapportfolio wordt ingevuld door leerkracht en kind. Vanaf welke klas het kind bepaalde onderdelen zelf gaat invullen is afhankelijk van de instellingen die de school kiest.

Kunnen ouders ook aanpassingen maken in MijnRapportfolio?

Met het account van de ouders kan er alleen ingezien worden wat er staat in het portfolio van hun eigen kind(eren). Het is niet mogelijk om het portfolio van andere kinderen te zien of om aanpassingen te maken in het portfolio van het eigen kind. Voor vragen over het ouder account neemt u contact op met uw school.

In sommige gevallen is het wel mogelijk om afbeeldingen of video’s toe te voegen aan de trotsmap van uw kind.

Kan ik dingen verwijderen uit MijnRapportfolio (als leerkracht/ kind)?

Als leerkracht kunt u eventueel verkeerd ingevulde vragenlijsten of geplaatste bestanden, foto’s of video’s altijd verwijderen. Sommige opties zijn alleen beschikbaar als u bent ingelogd als schoolbeheerder. Voor iedere school is er tenminste 1 leerkracht die de rechten van Schoolbeheerder heeft.

Kan MijnRapportfolio ook buiten school gebruikt worden?

MijnRapportfolio wordt gehost in de cloud. Dit betekent dat u met de inloggegevens overal kunt inloggen, of dit nu op een laptop/pc, tablet of telefoon is. Door de pagina https://portaal.mijnrapportfolio.nl te bezoeken of bovenaan deze pagina op aanmelden te klikken komt u op de inlogpagina van MijnRapportfolio waar u kunt inloggen met de door uw school verstrekte inloggegevens.

Het is ook mogelijk de gratis app te downloaden in de appstore van Google (Playstore) of Apple (App Store).

Kan ik MijnRapportfolio uitprinten?

Om MijnRapportfolio te bewaren (meenemen of als schoolverlater) hebben we de downloadfunctie binnen MijnRapportfolio toegevoegd. Deze is te vinden door rechtsboven op uw naam te klikken als u ingelogd bent en de optie ‘Downloaden’ te kiezen. Verdere instructies vind u op de download pagina terug.

Na het verlaten van de school kunt u niet meer inloggen in uw eigen omgeving van MijnRapportfolio. Uiteraard kunt u van te voren het MijnRapportfolio downloaden zodat u het altijd kunt blijven bekijken. Als u bent ingelogd in MijnRapportfolio kunt u door rechtsboven op uw naam te klikken met de optie ‘Downloaden’ deze versie aanvragen. Verdere informatie staat vermeld op de download pagina zelf. Heeft u geen toegang meer tot uw account en bent u vergeten MijnRapportfolio vooraf te downloaden? Neem contact op met uw school zodat zij kunnen controleren of de download nog beschikbaar is.

Uiteraard is het altijd mogelijk om geüploade foto’s en bestanden individueel te downloaden en uit te printen. Daarnaast kunnen bepaalde onderdelen worden uitgeprint. Zie hiervoor de print-icoontjes binnen MijnRapportfolio.

Ik ben mijn wachtwoord vergeten / Ik ben mijn wachtwoord kwijt

Als leerkracht of ouder kunt u een nieuw wachtwoord aanvragen via de optie ‘Wachtwoord vergeten’ op de inlogpagina. Als uw kind het wachtwoord vergeten is vraag dan aan de leerkracht een nieuw wachtwoord aan te maken.

Mijn account is geblokkeerd

Als u 5 keer een verkeerd wachtwoord bij uw gebruikersnaam invoert wordt uw account automatisch voor 15 minuten geblokkeerd. Als uw account geblokkeerd is om deze reden dient u dus 15 minuten te wachten. Krijgt u direct de melding dat uw account geblokkeerd is kan dit te maken hebben met wijzigingen die de school zelf heeft gemaakt. Neem contact op met de school voor meer informatie.

Staat het antwoord op uw vraag hier niet tussen? Neem dan contact op met uw school.

Heeft u als school vragen over het gebruik van MijnRapportfolio of wilt u meer informatie? Neem dan contact op via het contact formulier.

De website van MijnRapportfolio maakt gebruik van cookies. De cookies worden gebruikt om het surfgedrag te analyseren en de website te verbeteren.